Thursday, 15 August 2013

Eid 2013

Assalamualaikum,

Selamat hari raya saya ucapkan kepada semua ttcians dan pembaca blog saya ni. Macam mana raya korang? Masih ditanya soalan 'maut' lagi? Raya saya seronok. Suprisingly tahun ni tak ada pulak yang bertanya soalan tu. Mungkin diorang pun dah bosan nak tanya kot. Hehe. Yelaa, dah nak masuk lima tahun saya kahwin still tak pregnant. Diorang pun malas atau kesian gamaknya. Tak kisah laa, janji raya saya seronok. Hehe.

Sepatutnya period bulan Ogos ni saya akan sambung treatment dengan Dr. Adilah. Tapi period saya bulan ni masa raya pulak. Terus saya tanya suami, 'Kita start bulan depan boleh? Tengah-tengah bulan raya ni malas pulak nak pergi hospital'. Suami pun ok! Hehe. So, period bulan depan la saya jumpa Dr. Adilah balik. Tapi hujung bulan ni saya nak try dapatkan appointment untuk HSG di Tawakal. Dr. Adilah minta saya buat HSG semula untuk tau kedudukan tiub kiri saya tu. Alamak, risau pulak saya. Tahun 2009 buat HSG, result tak ada blockage dan saya tak rasa sakit sangat semasa HSG dan selepas HSG. Kali ni tak tau la apa nasib saya. Hopefully everything will be ok. In shaa Allah.

Semalam saya baru check email blog TTC ni. Ada kawan TTC baru minta nombor telefon. Saya terus whatsapp kawan baru. Hehe. Itulaa apa yang saya suka sangat pasal blog TTC ni. Ramai kawan baru saya. Kebanyakannya semua berada dalam 'kasut' yang sama dengan saya. Bersyukur sangat saya buat keputusan adakan blog ni. Saya rasa tak keseorangan dan semakin kuat dengan adanya kawan-kawan TTC semua. Semoga hubungan kita berkekalan dan saling sokong menyokong antara satu sama lain. Terima kasih Allah sebab jumpakan saya dengan hamba-hamba Allah yang baik ni. Alhamdulillah :)

Selamat hari raya. Maafkan silap dan salah saya tauuu!Nanti kita borak lagi, ok?

26 comments:

  1. salam perkenalan ily. saya pon dah mula suka ade byk kwn2 baru senasib and kita sbnrnya jumpa gynea yang sama! maybe later bleh bump into each other kalau ade rezeki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan Jee. Yeayy! Hopefully akan terjumpa awak di PHKL. In shaa Allah :)

      Delete
  2. sy pun treatment ngan dr adilah.. plan iui pas raye.. yeah maksudnye cycle yg akan dtg dlm mase terdekat ni... nak no fon awak jugak.. boleh... sweetbaby.cutebaby@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry baru dapat reply. Sy dah email awak :)

      Delete
  3. saya kena soalan maut bertubi2..sampai nanges2 dgn husband..hehe..
    btw..salam perkenalan..and selamat hari raya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan & selamat hari raya!

      Sy awal-awal kawen dulu kalau kena soalan keramat tuh pun saya nangis. Haha. Tapi lama-lama dah kental dah :P

      Delete
  4. salam perkenalan.. saya pun berura2 nak buat treatment ngan dr adilah.. tp berbelah bagi lagi..sebelum ni iui kat lppkn.. semoga impian kita tercapai ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan. In shaa Allah. Semoga Allah makbulkan doa dan usaha kita semua :)

      Delete
  5. salam kenal.. saya pun ber ttc jugak.. semoga impian kita tercapai:)

    ReplyDelete
  6. Assalam ily. saya doakan semoga semua nya berjalan baik yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.

      Thanks dear. In shaa Allah, semoga semuanya baik-baik je :)

      Delete
  7. Mmg betul, kawan2 TTC banyak bg support. Bila ada support, kuat lg semangat nk terus usaha :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju sangat. Kadang-kadang tanpa kita sedari strangers yang lebih dekat dengan kita kan? Sebab kita semua dalam kasut yang sama :)

      Delete
  8. salam perkenalan ily.. L nak tanya..knp perlu repeat hsg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal. Sy kena repeat sebab nak tau kedudukan tiub kiri saya.

      Delete
  9. Asslmkm.. hi Ily.. salam perkenalan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam. Hai awak. Salam perkenalan :)

      Delete
  10. selamat hari raya ily...
    huuhu..sue tahun ni soalan cepumas mmg ade.. tahun ni sue plak beremosi.. xtau pesal..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya Sue.
      Sabar ye Sue. In shaa Allah, semoga ada rezeki kita semua :)

      Delete
  11. salam aidilfitri. seronoknye bile bace kawan TTC happy time hari raye. hehehe. gudlak ily! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya! Thanks awak :)

      Delete
  12. ily, jom set date sama2 jumpa dr adilah! hahahah... most likely mine kalau tak ting tong, will be on 29th Aug ni. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. I tengah nak call tawakal untuk hsg. I kena tunggu next period, bulan Sept baru jumpa Dr. Adilah balik. Nanti kita roger2 ok :)

      Delete
  13. nak jugak tukar no phone dgn awk Ily..hehe
    sbnrnye saya pon pernah buat apointment dgn Dr Adilah jugak...las2 x gi..cancel apointment..
    xde mood hahaha

    ReplyDelete
  14. saya doakan ILY dan kawan yg sdang BErTTC mendapat kurniaan dan rezeki dr Allah...
    saya sendiri hampir 6 thn baru dpt anak..saya faham perasaan kalian ..usah jemu berdoa dan memohon rahmat dr ALLAH yer..

    lia taiping

    ReplyDelete
  15. SALAM. Saya xde blog , tapi if kakak2 semua ada group wassap TTC-ian , sy berminat nk join jugak . memnadangkan saya dah berkawan 1y5m , try natural ways everymonths, tapi lgsung xde rezeki lagi. dan check gynae, Dia kata sy Retroverted Uterus , tp sy xde start apa2 infertility tx lg

    ReplyDelete