Monday, 3 June 2013

Angan-angan

Assalamualaikum,

Hari ini dah half of 2013 dah kan. Sekejap jek masa berlalu. Puasa ganti pun masih berbaki lima hari. Kena gigih habiskan sebab bulan depan dah masuk Ramadhan. Ya Allah, sungguh rasa pantas sangat masa meninggalkan saya. Separuh tahun ni jugak, impian untuk pregnant masih belum tercapai. Belum sampai masa lagi nampaknya. Takpe, usaha lagi dan lagi dan lagi! Bila penat, saya rehat. Bila rajin, saya pergi keluar masuk MAC HUKM sambung treatment. Macam tuh laa kitar TTC saya. Heh.

Dua tiga hari ni saya dengan suami seronok pulak dok berangan kalau ada anak. Layan jelaa dua-dua berangan. Pastu dua-dua senyum. Haha. Parah betul! Tapi serius, berangan dengan perasaan gembira as if kami tengah tunggu nak dapat anak pulak. Hehe. Kalau tak sebelum ni, nak berangan pun takut-takut. Takut saya sedih. Sekarang berangan jelaa like nobody's business. Hehe.

Berangan itu indah, tapi lagi indah kalau angan-angan jadi kenyataan. Makbulkan, Ya Allah :)

22 comments:

  1. Sama lah kita..mudah mudahan angan angan akan jadi kenyataan..Amin..

    ReplyDelete
  2. amin..sama lah jugak selalu sekarang kerap sangat berangan melayan si kecik..mesti seronokkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..takpe, tak salah berangan kan? Hehe.

      Delete
  3. Red alert bila terfikir dah masuk bulan Jun masih belum ada bayangan anugerah zuriat untuk kami....usaha, tawakal..itu jerlah yang mampu Yani dan suami lakukan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama laa kita yani. Tapi sekarang kami suami isteri malas nak pressure sangat. Byk buat aktiviti lain utk lupakan kejap pasal treatment laa apa laa. Tapi berangan tetap ada. Hehe. InshaAllah my dear. One day..one day... :)

      Delete
  4. I ni pun berangan ILY... Anak2 sedara dok kt umah, lg la rasa mcm real je... Huhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulaa. Melayan anak-anak sedara lagi laa best. Hehe. Angan-angan laa selagi itu menggembirakan kita dan tak menyusahkan orang lain :)

      Delete
  5. i pon kuat berangan... nak beli apa kalau ada baby nanti.. isk.. semoga kita semua akan dpat merasa nikmat itu 1 hari nanti... in shaa allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah, i pun selalu berangan nak pakaikan anak cantik-cantik. Tak sabar nak shopping untuk anak. Haha.

      Delete
  6. nana doakan angan2 ily tu dimakbulkan Allah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah..thank my dear :)

      Delete
  7. Sama la kita..zila pun dok angan bln dpn pindah baru.angin baru kot melekat baby ..best kn amin amin ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah Zila..doa banyak-banyak tau :)

      Delete
  8. May our law of attraction works. Orang kata kalau berfikiran positif, somehow apa yg kita inginkan, akan kita dapat. May all our dreams of having a little miracle come true. Hugs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hopefully our day will come. Maybe we just have to wait a little longer. Bila dah dapat baru rasa berbaloi-baloi kan? Hehe. Hugs back!

      Delete
  9. inshaallah..i pon tgh TTC skang. tapi u lagi lame. i doakan u cepat dpt baby ye. semoga Allah makbulkan niat u :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin. InshaAllah, semoga Allah makbulkan doa kita :)

      Delete
  10. Salam perkenalan..

    Hi, I FY..Today, after setahun kahwin,I consider FY myself as TTC..Memang sedih tapi nak buat macam mana..dah itu jalan yang Allah tentukan utk I..kita teruskan usaha sama2..insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi FY. Thanks singgah blog sy. Takpe, anggaplaa kita antara yg terpilih utk diuji macam nih. Usaha banyak2, doa banyak2. InshaAllah, satu hari nanti ada rezeki kita :)

      Delete
  11. tak tau kenapa baca entry ni bergenang je air mata saya. sy pon tengah ttc. been married for almost 1 1/2 year.
    semalam sebelum tidur suami cerita kawan dia yang dah pregnant. tiba-tiba saya menangis. entah rasa sensitif sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Been there, done that. Dalam 2 thn perkahwinan, sy pun mcm awak. Sensitif sangat bila dengar berita macam tu. Tapi sekarang Alhamdulillah. Jiwa dah kental sket. Hehe. InshaAllah, ada rezeki awk, saya dan semua yg TTC. InshaAllah :)

      Delete