Thursday, 14 February 2013

Assalamualaikum.

Assalamualaikum,

Apa khabar kawan-kawan ku sekalian? Lamanya saya tak update blog nih. Diam tak diam dah 2 bulan lebih blog terbiar dengan entry terakhir yang penuh kemarahan. Haihh. Not good, not good.

Saya masih di sini, masih lagi menjalani kehidupan seharian seperti biasa. Kerja di pejabat tak pernah selesai. Dari hujung tahun 2012 sibuk sehinggalah membawa ke hari ini. Biasa laa, dah namanya kerja kan? Hehe.

Berkaitan TTC treatment pulak, selepas gagal IUI kali keempat di HUKM, saya dan suami asyik postpone appointment jek. Sepatutnya bulan November, postpone bulan Disember. Dah masuk Disember, postpone pulak ke Januari. Hehe. Sampai sekarang tak follow up di HUKM. Malas sebenarnya, sebab kami dah tau Prof Zainol akan suggest IVF jugak. Kami suami isteri rasa belum fully prepared lagi, tak kira laa mental atau fizikal. Tapi sampai bila nak dok rasa tak prepare kan? Sekarang kami tengah motivate each other, bagi semangat to each other dan tengah prepare diri. Inshaa Allah kalau itu jalan yang kami ada, kami akan proceed jugak. But bukan dalam masa terdekat nih laa.

Saya dan suami masih berusaha untuk dapatkan anak. Memang tak pernah give up walau pon saya frustrated dan down selepas IUI gagal arituh. Takpe, belum rezeki. Kalau Allah berkehendakkan, maka jadilah :) Sabar, sabar, sabar. Doa, doa, doa. Itulah yang mampu kami buat sekarang. Saya pon dalam usaha menurunkan berat badan. Haihh, never ending story la pasal berat badan dan saya nih. Hehe. Suami still continue dengan supplements yang dia makan sebelum nih. Saya pulak merajinkan diri makan vitamin C, dan vitamin E. Kalau sebelum nih asyik skip jek. Malas. Hehe.

Kepada kawan-kawan TTC saya, maafkan saya tak reply komen-komen korang semua. Maafkan saya terlepas cerita-cerita korang semua. Saya still blog walking walau pon tak update blog. Saya selalu doakan usaha kita semua berhasil. Semoga tahun 2013 membawa kegembiraan kepada kita yang TTC. Inshaa Allah.

So, yes! I'm back to TTC!

Ok, bye!

13 comments:

  1. Hi dear! Welcome back! I pun tengah memulun nak reduce my weight... meh join i :-)

    ReplyDelete
  2. hi ily...
    xpe..kalo xde cite..nak cite apa?? so xde la tulis .xyahla update.ye dak??hehe
    mcm artis gitu...kalo xde cite..diorg menyepi gak..
    kalo single terbaru kuar..barula heboh2..hehe

    anyway...sama2la kite tenang dan santai2 ya..
    saya pon tengah berehat dari treatment jugak ni...:)

    ReplyDelete
  3. IUI kali keempat masih tk berjaya?takpe kak..ada perancangan dari Nya...tunggu dan lihat.. saya plak, kene postponed IUI, telur tak byk dan kecik.kene tgu next cycle n this time gonal F 150 iu. pray for u, pray for us!
    t.c!

    ReplyDelete
  4. So ily, welcome back..mari kita sama2 berTTC kembali ;-)

    ReplyDelete
  5. akan ada naik turun mood tuk ber ttc, takpe.. as long as kita sentiasa happy.. kalau stress lagi sush nak dpt anak, kan..huuu

    ReplyDelete
  6. Good luck to all of us ;). Korang, follow my online boutique at insta: @muemuecloset tq ^_^

    ReplyDelete
  7. saya doakan moga Allah kurniakan anak tuk korang. sabar ye.

    salam kenal

    ReplyDelete
  8. salam sis. i wish u all the best.ily sure pernah kena scan yg masuk ikut miss V tu kan..sakit tak eh?adeh, nervous dibuatnye...

    ReplyDelete
  9. hai ily, lama tak nampak...semoga perancangan awak dan DH berjalan lancar dan berjaya

    ReplyDelete
  10. done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Thanks semua! Semoga Allah makbulkan doa dan usaha kita semua. Aminnn :)

    ReplyDelete