Thursday, 17 November 2011

IUI #3: TVS CD8

Assalamualaikum,

Pukul 7.15 pagi tadik saya sampai di Klinik. Semangat kan sampai awal? Hehe. Sebenarnya sebab jalan yang tak berapa sesak. Dalam saya sampai awal pon, saya orang ke-4 untuk TVS. Kan saya dah tukar ubat daripada clomid kepada folliova jab, kan? So, arini nak tengok la perkembangan folikel sama ada respons baik dengan ubat atau sebaliknya.

Semasa TVS, ada 2 folikel sebelah kanan (size 17.2mm, 12.6mm) dan 2 folikel sebelah kiri (6.9mm, 8.8mm). Doktor macam surprise jugak sebab dah ada 'telur' yang matang kat ovari kanan. Padahal baru hari ke-8. Kesudahannya, esok petang saya akan proceed dengan IUI #3. Saya pulak yang surprise bila doktor cakap, 'Ok, esok petang buat IUI yer puan.' Huhu. 

Saya dah cakap dekat suami, makanya petang nih suami akan pulang ke pangkuan isteri. Auww~ Pastu saya cakap siap-siap, 'If this time tadek rezeki jugak, I nak rest panjaaaaaaangggg pasnih. Bole?'. Suami cakap, 'Bolehhhhhhhh'. Hehehe.

Sooooooooooo, here we go again. Ready for the next IUI. I'll be going through the same procedures again. Hopefully, luck is on our side this time. InsyaAllah :)

Ok, bye!

20 comments:

  1. all the best. Baca doa banyak2.. tp jgn stress out ok. semoga dipermudahkan semuanya.

    ReplyDelete
  2. Lady Mira: Thanks dear..InsyaAllah..semoga dipermudahkan Allah :)

    ReplyDelete
  3. ya Allah, kurniakanlah zuriat kepada pasangan ini dan pasangan TTC yg lain.. berikanlah mereka peluang untuk menjadi ibu & bapa seperti mana pasangan2 yg lain.. amin ya rabbal a'lamin..

    -doa ikhlas dr silent reader, lazimnya selepas solat-

    ReplyDelete
  4. Anon: Amin. Tersentuh hati baca komen awak.Thanks a lot! I really appreciate it. Thanks again :)

    ReplyDelete
  5. Good luck dear.. all the best! Banyaknya telur.. insyaAllah peluang tinggi! saya telur ada satu ja cycle ni.. hukhuks... doakan saya jugak~

    ReplyDelete
  6. Ily, good luck! Sy pnh bc blog TTC yg lain dia bc doa nabi Yunus byk2. Dia xrasa sakit pn during procedure. Semoga Kali in berjaya ye. Insyallah.. ;)

    ReplyDelete
  7. Good Luck dear..

    Semoga berjaya & dipermudahkan segala urusan..

    To anony: Thanks krn mendoakan kami2 ni,semoga anda dimurahkan rezeki & dirahmati Allah..

    ReplyDelete
  8. good luck..semoga dipermudahkan dan dikurniakan rezeki zuriat yg sihat dan tomei..

    ReplyDelete
  9. Awak..
    good luck yer.. Pearl pun maybe hujung bulan ni akan proceed 3rd iui...

    ReplyDelete
  10. InsyaAllah kali ni ade rezeki dapat zuriat..amin ya Allah=)

    ReplyDelete
  11. Goodluck ily. Sy doakn awk selalu. Bykkn rehat k nnti. Insyaallah ada rezeki kali ni. *hug*

    ReplyDelete
  12. all the best to u dear..semoga Allah mengurniakan yang terbaek untuk ily k..insyaAllah ade rezeki =)

    ReplyDelete
  13. mumywanabe, yannie bunny, A wifey to a great husband,dreamingmummy, ~PeArL_PiNk~,AiTotYati, Noli@Ibu Wafa,PutriesNoora, happilyeverafter,~JD & Nana Aris:

    Thanks a lot di atas doa-doa korang. Semoga Allah membalas doa korang dengan kebaikan. Semoga Allah makbulkan doa dan usaha korang. Thanks a lot!

    ReplyDelete