Tuesday, 18 September 2012

Help me, Ya Allah.

Assalamualaikum,

Esok appointment di Klinik MAC, HUKM. Sepatutnya bulan lepas, tapi saya minta postponed ke esok. Basically apa yang akan dibincangkan adalah berkenaan treatment selanjutnya. Kemungkinan besar doktor akan cadangkan untuk buat ivf/ icsi.

Since last appointment sampai ke hari ini, saya rasa saya masih belum bersedia untuk buat ivf/ icsi. Walaupon dah bincang dengan suami, saya tetap rasa belum bersedia :( suami tau saya tak bersedia dan dia taknak paksa. Suami cakap, 'kalau tak sedia untuk ivf/ icsi, kita try IUI sekali lagi. Mana tau rezeki IUI kat HUKM'. 

Esok kami akan dengar dulu options yang doktor bagi dan tanya kalau ok untuk try IUI sekali lagi. Susah nak decide sebenarnya. Tatau la bila kekuatan nak buat ivf tuh nak datang. Tapi mana laa tau kan kot-kot esok bila jumpa doktor, keputusan berubah pulak. Ya Allah, berikan kami petunjuk. Amin.

22 comments:

  1. DOa banyak banyak.. InsyaAllah ada petunjuk nanti.. Chaiyokkk ily... =)

    ReplyDelete
  2. doa banyak2 sis, usaha dah, baru tawakal ok.. semoga ada rezeki sis nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear. InsyaAllah, amin =)

      Delete
  3. ily..kalo i ditempat u..i pon x sedia nak buat ivf lg..
    follow ur instict...doktor x semestinya betul..
    doktor xde hak nak paksa2 kan??
    buat solat istiharah dan solat taubat banyak2..
    mudah2an di tunjukkan jalan...

    my turn entahkan bile nak jumpe doktor balik...
    masih ada lg rasa takut.. kecewa lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, mudah-mudahan ditunjukkan jalan..hopefully hati i tekad bila dh smpi masanya. thanks dear =)

      Delete
  4. ily, nana doakan Allah bagi yang terbaik untuk ily n hubby ye.. semoga Allah permudahkan semua urusan ily n percepatkan rezeki ily nak dapat baby ni..

    - ayat mcm cliche kan, tp ikhlas dari hati ni..hehe =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot nana. InsyaAllah, semoga doa ibu mengandung dimakbulkan ;)

      Delete
  5. amin..hope dipermudahkan segalanya..

    ReplyDelete
  6. klu x bersedia utk ivf, maybe iui is the best for you.... InsyaALLAH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah..masih belum decide lagi..huhu

      Delete
  7. Ily, saya pun sama masih x dpt buatkeputusan nak buat IVF, sedangkan masa berlalu dgn cpat.. tapi mmg susah nak wat keputusan.. takut nant akan lebih kecewa.. jika x dpthasilnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol Su, sy pon sama macam awk. Sy takut takleh tima kalau gagal. Huhu..

      Delete
  8. ILY, if rasa x sedia ivf, don't proceed. IVF requires commitment and sacrifies... a lot. But the best way is, istikharah...moga Allah bagi petunjuk :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu yang bermain difikiran sy sbnrnya. Kalau tak ready, macam mana nak commit? InsyaAllah, sy mintak Allah tunjukkan jalan yg terbaik utk sy. Thanks dear =)

      Delete
  9. Ily,Nadiah doakan semoga Allah permudahkan segala urusan..InsyaAllah,satu hari nanti pasti ada rezeki Ily n suami..teruskan usaha & berdoa k.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot Nadiah. InsyaAllah, selagi terdaya sy akan terus usaha & doa =)

      Delete
  10. ILY...

    syazni sndri pon x bersedia utk IVF,sbb tu smpi skrang ni saya hold dulu...istikharah ye...InsyaAllah...Amin~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai rupanya yg tak bersedia utk ivf mcm sy ek. Sama-sama kita doa, mohon petunjuk dari Allah. InsyaAllah ada jalan utk kita =)

      Delete
  11. Ily, I hope that your journey will be blessed. Whatever it may be, IUI ke, IVF ke, just as long as Ily sendiri bersedia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear. I really hope i can make the best decision & go for it. Bila sampai masa yang sesuai, hopefully.

      Delete