Tuesday, 24 March 2015

“Hasbunallah wa ni'mal wakil”

Assalamualaikum,

Firstly nak ucap Alhamdulillah sebab berjaya selesaikan semua kerja-kerja di office. Lega tengok meja bersih tanpa kerja-kerja yang pending. Lega jugak sebab nanti pengganti sementara saya cuti tak perlu siapkan kerja pending, tetapi continue dengan kerja baru. Syukur Alhamdulillah. Lepas sesak otak ni haa. Hehe.

Esok saya akan 'check in' wad di HUKM. Perasaan? Sangat tidak bersedia. Sejak seminggu dua yang lepas, saya dah tak berapa keruan dah. Tidur pun tak lena sangat. Terjaga tengah-tengah malam, terfikir pasal hari pembedahan. Takutnya Allah jek yang tau. Saya hanya mampu berdoa semoga semuanya dipermudahkan Allah.

Sejak seminggu dua yang lepas jugak saya macam agak sensitif. Bukan sensitif merajuk tak tentu pasal, tapi sensitif macam cuba nak spent masa dengan suami, family saya and in laws. Selalu terfikir yang merapu jugak. Huhu. Terfikir masih panjang ke umur saya. Semalam saya pesan kat suami, 'Nanti tolong-tolong la tengokkan mak ye'. Sebenarnya saya maksudkan tengok keperluan mak saya sepanjang saya masuk wad sebab mak cakap nak jaga saya sampai saya keluar wad. Saya nak suami tolong belikan makan minum mak, hantar mak balik berehat waktu siang. Hantar balik ke wad waktu malam. Tapi lepas keluar ayat pesanan macam tu, terus air mata mengalir. Rasa macam dapat ke tengok mak lagi lepas ni. Ya, saya tau saya fikir negatif sangat. But I can't help it! First time saya nak kena bedah ni. Takut sangat ni. Huhu.

Jadi, di kesempatan ini saya mohon maaf sekiranya ada sesiapa yang pernah terasa dengan entry saya, ayat-ayat komen saya secara direct dan indirect. Mohon doakan saya. InshaAllah, ada umur panjang kita jumpa lagi :)

http://4.bp.blogspot.com/-9sCtsAXVNXI/Uvx97pub3oI/AAAAAAAALF0/YBkWqbOJY9Q/s1600/hasbunallah.png